Dina Medina - stadamersfoort.nl

Dina Medina en CaboCubaJazz

Dina Medina en CaboCubaJazz

Bron: destadamersfoort.nl, 19 mei 2016

Datum: woensdag 1 juni 2016, 20:30 tot 23:00
Locatie: Stadhuisplein 7, Amersfoort

Stadscafé de Observant
Amersfoort

Zangeres Dina Medina is net terug van een uitgebreide tour in Kaapverdië, waar zij op een torenhoog voetstuk staat. Nu staat zij op 1 juni weer in Stadscafé de Observant met CaboCubaJazz. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

Waar Dina ook optreedt, het publiek wordt vanaf de eerste noot ontroerd door haar betoverende stem. Ze begint haar zangcarrière al op twaalfjarige leeftijd bij de Kaapverdische band Skysound. Het vuurtje gaat snel en vervolgens leent ze haar vocale talent aan diverse albums van bekende groepen als Gil & The Perfects en Splash. In 1995 maakt Medina haar solodebuut. Ze wordt daarmee een heuse popster in onder andere Portugal, Angola, Mozambique, Sao Tomé en vooral in Kaapverdië.

In 2010 gooit ze het roer om en brengt het album Mornamente uit, dat ze deels opnam met het Metropole Orkest. De zangeres geeft zich hierop over aan de Morna, een traditionele muzieksoort vol melancholie uit Kaapverdië. Het album ontvangt lovende kritieken en wordt beloond met twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards in de categorieën Beste Zangeres en Beste Morna. Op haar nieuwe album “Pegam na Mô” 2015 combineert Dina op fraaie wijze diverse muziekstijlen. “Pegam na Mô” wat zo veel betekend als “Neem me bij de hand” is een heerlijke kennismaking met de wereld van Dina Medina.

Dina is al van begin af aan de onafscheidelijke zangeres van CaboCubaJazz. Zij touren samen constant in Nederland en in landen zoals Canada, Thailand, Cuba, Duitsland, Finland, Israël, Oostenrijk, België, Luxemburg, Noorwegen en Maleisië. Op zich al een perfecte en enthousiaste combinatie, deze avond zet CaboCubaJazz Dina speciaal in het zonnetje zetten. Het publiek wordt verwend met een aantal mooie stukken van haar nieuwe album!

CaboCubaJazz bestaat uit percussionist Nils Fischer, Carlos Matos op piano, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *