Dina Medina met vrienden tijdens luistersessie in Noah

‘Pak mijn hand’ nieuwe cd Dina Medina

SCHIEDAM – Dina Medina presenteerde gisteren haar nieuwe cd. De eerste gelukkige luisteraars in cocktailbar Noah in het Rotterdamse Witte Huis, waren mede-artiesten, familie, vrienden en deelnemers aan de crowdfunding die de cd mogelijk maakte.

Bron: Schiedam 24, 17 oktober 2015

‘Pegam na mô’ heet het nieuwe werk van Dina Medina, ‘Pak mijn hand’. Een logisch vervolg op Mornamente, vertelde de Schiedamse artieste zelf, ‘maar toch ook weer heel anders’. Iets minder ‘morna’, de traditionele Kaapverdische muziek, iets meer wereldmuziek, met invloeden vanuit de jazz en bijvoorbeeld uit Cuba. Logisch ook dat de muziek van Medina zich verder ontwikkeld heeft, want Mornamente is al weer vijf jaar oud. Dansbaar zijn 1de nodige nummers, vrolijk ook.

De cd wordt op 13 november officieel gelanceerd. Dat gebeurt in Lanteren Venster, op de Wilhelminapier tegenwoordig, met een heuse ‘release party’. In het voorprogramma daar zal ook een andere Schiedamse zangeres met Kaapverdische roots, Sonia Andrade optreden. Dan wordt ook de videoclip vertoond, die gisteren al even te zien was en waar de foto van de over zee uitkijkende Dina een ‘still’ is.

De komende tijd wordt druk voor Dina Medina. Mogelijk volgt er een dezer dagen een vertrek naar Angola, waar zij is uitgenodigd voor een concert, maar de voorwaarden nog worden uitgewerkt. Kort na de release van Pegam na mô wordt de cd ook in Parijs aan het publiek gepresenteerd.

Dina Medina met vrienden tijdens luistersessie in Noah

Dina Medina met vrienden tijdens luistersessie in Noah

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *